Tellerfraude

Tellerfraude kost consumenten en bedrijven meer dan € 250 miljoen per jaar. Stichting Nationale Auto Pas is de enige onafhankelijke organisatie in Nederland die kilometerstanden van auto’s registreert.

Door het verzamelen van zoveel mogelijk kilometerstanden van zoveel mogelijk auto’s wordt de kans op tellerfraude verkleind. De kilometerstand is belangrijk voor de waardebepaling van een auto. Een auto met veel kilometers is in de regel goedkoper dan een auto met weinig kilometers. Wie een auto met teruggedraaide teller koopt, betaalt dus meer dan de auto eigenlijk waard is. In Nederland heeft één op de achttien auto’s een teruggedraaide kilometerteller.

Tellerfraude kost consumenten jaarlijks € 250 miljoen. Inclusief gevolgschade voor bedrijven en verzekeringsmaatschappijen is dat zelfs € 800 miljoen! Daarom is het belangrijk dat u een auto koopt die wordt aangeboden met een Nationale Auto Pas. Alleen dan weet u zeker dat de auto een logisch verklaarbare kilometerstand heeft.

U kunt bij 6.600 NAP-deelnemers inzicht krijgen in de kilometer-historie van een auto. Op de NAP-site vindt u meer informatie over het belang van NAP, welke autobedrijven zijn aangesloten bij NAP en hoe u kunt controleren of de kilometerstand van uw eigen auto logisch verklaarbaar is.

Klik HIER om te NAP website te bezoeken.